Известие

Collapse
No announcement yet.

От 225/45/17 на 235...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от moniiii Покажи съобщение
    225/55/17 идват малко големи мисля аз..километража няма да ти отчита вярно.Предполагам че с този размер искаш да омекотиш возията малко нали?
    Остави километража то 55 са много дебели гуми за 17 цола поне при нас и мисля че въобще няма да станат !
    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от dim Покажи съобщение
      моята е с 18 цола 235/45 заводско, автомат дизел, извънградско средна скорост по ICS 80 км/ч разход 5.8, ако се правят гонки извънградско 8.5
      Колега, "автомат дизел" ми звучи като фейслифт, така ли е? Пусни малко снимки да я видим тая убавица

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
      Много бе .. моята колкото и да я натискам .. повече от 7.6-7.7 по ICS не дава извънградско
      Абе аз и до 9 съм докарвал извънградско, ама в много екстремни случаи - обикновено е там, където и ти казваш. Ама все пак на колегата е автомат, а и не знаем с кой матор е, щото няма подпис.

---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:26 ----------

Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщение
      Преди няколко месеца и аз смених размера от 205х55х16 на 225х45х17 и разлика в разхода не съм забелязъл...
      Естествено, че няма да забележиш - тия двата размера са 1:1 - имат 2мм разлика в диаметъра и така ги дават и по книжка. Аз зимата карам с 205х55х16, а лятото бях с 225х45х17, но преди 2 месеца минах на 235х45х17.

...За следващите съм замислил да сложа от тоя "ескласовия" размер 225х55х17, ама много скъпи да им се не види.
      Колега, тия са огромни бе - 45мм повече от диаметъра на предписания размер! Що не пробваш с 235х45х17?
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Щото джантите са ми 7J и 235 ще стоят странно, а вашите са си фабричните 17-ки и предполагам, че са поне 7.5J, а и както каза moniiii иска ми се малко да омекотя возията.
        166 2.4 JTD

Comment

Щото джантите са ми 7J и 235 ще стоят странно...
          Не че ще стоят странно, ами 7.5 го дават като минимум за 235-иците. Кофти. Въпреки това не ти препоръчвам да слагаш такива огромни гуми. По-добре пробвай 215х50х17 - те ще ти омекотят возията достатъчно.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dim Покажи съобщение
            моята е с 18 цола 235/45 заводско, автомат дизел, извънградско средна скорост по ICS 80 км/ч разход 5.8, ако се правят гонки извънградско 8.5
            намирисва ми на 20 клапана

---------- Post added at 15:56 ---------- Previous post was at 15:51 ----------

Ааа харчи си тя. Държал съм я в разстояние на 30км със скорост 200-210 и лапа 12 и кусур.
            Преди няколко месеца и аз смених размера от 205х55х16 на 225х45х17 и разлика в разхода не съм забелязъл. За следващите съм замислил да сложа от тоя "ескласовия" размер 225х55х17, ама много скъпи да им се не види.
            според мен ще е доста странно и се съмнявам, че изобщо ще влязат, все пак това е рамера на CROSSWAGON и дори там изглеждат огромни. аз бих те посъветвал 215/50/17 или максимум 225/50/17! ако предприемеш подобен експеримент дай снимки да видим как е!
            147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

аз пък ще добавя че тая таблица не е съвсем вярна! В момента съм с 205/40/17 на джанта 8J
              така че колега слагай смело 235 ,ще станат без проблем
              146 Turbo

Comment

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
                аз пък ще добавя че тая таблица не е съвсем вярна! В момента съм с 205/40/17 на джанта 8J
                така че колега слагай смело 235 ,ще станат без проблем
                Абе хора, не давайте тъпи съвети за неща, от които може да зависи живота на човека! С гумите шега не бива! Хората са казали, че за 235 ти трябва минимум 7.5 джанта и това е. И това не го пише само в тази таблица, а навсякъде - нещата се проучват преди да се правят безумни експерименти, които поставят сигурността под въпрос.

А ти караш с по-тесни гуми, което не е толкова фатално, колкото да сложи човек по-широки от допустимото, така че и примерът ти не е уместен.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                  Абе хора, не давайте тъпи съвети за неща, от които може да зависи живота на човека! С гумите шега не бива! Хората са казали, че за 235 ти трябва минимум 7.5 джанта и това е. И това не го пише само в тази таблица, а навсякъде - нещата се проучват преди да се правят безумни експерименти, които поставят сигурността под въпрос.

А ти караш с по-тесни гуми, което не е толкова фатално, колкото да сложи човек по-широки от допустимото, така че и примерът ти не е уместен.
                  И как точно определи кое е фатално и кое не???
                  пък и съвета ми беше колегата да слага 235 гума на 7.5 ако не си видял случайно
                  поне да беше прочел ПО-внимателно,преди да даваш оределения !!!
                  146 Turbo

Comment

Щото джантите са ми 7J ...
                    ...колега слагай смело 235 ,ще станат без проблем
                    ...пък и съвета ми беше колегата да слага 235 гума на 7.5 ако не си видял случайно
                    Ами НЕслучайно не съм видял. Та кой казваш да чете "ПО-внимателно"???
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Ами НЕслучайно не съм видял. Та кой казваш да чете "ПО-внимателно"???
                      пак не внимаваш! съвета ми беше към колегата който е пуснал тая тема.( никъде не съм използвал цитати от други колеги) И ако наистина си отвориш очите ще видиш че джантите му са 7.5!!!
                      146 Turbo

Comment

...пак не внимаваш! съвета ми беше към колегата който е пуснал тая тема.( никъде не съм използвал цитати от други колеги) И ако наистина си отвориш очите ще видиш че джантите му са 7.5!!!
                        Добре де, не внимавам. И не си отварям очите. Само дето темата я изчерпахме по отношение на Любо, който е със 7.5 (как ли съм му отговорил със затворени очи?):
                        И моите са 7.5 и й сложих 235-тици - идеални са. Вече направих 3000 км с тях. На по-новите (от 2003) тоя размер го дават по книжка.
                        и контекста вече беше насочен към колегата СоХм, който е със 7 инча джанти. А това, че не си използвал цитати от други колеги е "голямо" предимство - ние по звездите ли да гадаем на кого си отговорил? Още повече, че ако си имал предвид този със 7.5-инчовите джанти, какъв е проблемът с таблицата?! В нея пише, че 235 е максимално допустимият размер за 7.5.

Не мога да разбера защо се впрягаш толкова, още повече че не съм искал с нищо да те засегна. Да, използвах определнието "тъп съвет", защото става въпрос за важни неща - това, което ни държи на пътя.

Съжалявам, че не съм разбрал кого имаш предвид и не искам да се заяждам, но потърси малко вина и у себе си. От поста ти се разбира горе-долу следното:

"Слагай смело широки гуми на тесни джанти, аз карам тесни гуми на широки джанти и нямам проблем."

Аз ТОВА съм нарекъл "тъп съвет". След като не си имал ТОВА предвид, може просто да уточниш, а не да скачаш и ТИ да ми даваш "определения", какво е трябвало и какво не е трябвало да прочета, къде да гледам и т.н.

Моля те, укроти се малко, нямам нищо против теб, станало е недоразумение - приеми го без да обиждаш околните, както и аз не те обиждам.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Добре де, не внимавам. И не си отварям очите. Само дето темата я изчерпахме по отношение на Любо, който е със 7.5 (как ли съм му отговорил със затворени очи?):
                          и контекста вече беше насочен към колегата СоХм, който е със 7 инча джанти. А това, че не си използвал цитати от други колеги е "голямо" предимство - ние по звездите ли да гадаем на кого си отговорил? Още повече, че ако си имал предвид този със 7.5-инчовите джанти, какъв е проблемът с таблицата?! В нея пише, че 235 е максимално допустимият размер за 7.5.

Не мога да разбера защо се впрягаш толкова, още повече че не съм искал с нищо да те засегна. Да, използвах определнието "тъп съвет", защото става въпрос за важни неща - това, което ни държи на пътя.

Съжалявам, че не съм разбрал кого имаш предвид и не искам да се заяждам, но потърси малко вина и у себе си. От поста ти се разбира горе-долу следното:

"Слагай смело широки гуми на тесни джанти, аз карам тесни гуми на широки джанти и нямам проблем."

Аз ТОВА съм нарекъл "тъп съвет". След като не си имал ТОВА предвид, може просто да уточниш, а не да скачаш и ТИ да ми даваш "определения", какво е трябвало и какво не е трябвало да прочета, къде да гледам и т.н.

Моля те, укроти се малко, нямам нищо против теб, станало е недоразумение - приеми го без да обиждаш околните, както и аз не те обиждам.
                          Идеята ми въобще не е била да се заяждам! просто дадох мнение по темата на което ТИ реагира прекалено остро с оределенията си!!! (дори и грешно разбрал поста ми,ама твоя работа).........
                          Както и да не ми се спори повече, нито пък заяжда
                          Last edited by abart_; d.m.y г., 18:06.
                          146 Turbo

Comment

Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

След всички спорове винаги се стига до "наздраве" , колкото по темата - сега си взех и аз 17-ки , ама ще ги слагам чак на пролет Мисля да пробвам със 225/45/ , т.к. моята (незнайно защо) е с доста ниска предница и не съм сигурен с 235 дали няма да има проблем отпред
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Емо дай снимчица да ги видиме тия 17-ки колко са джиджани !!! А и м/у другото пак се обух с 225-ци че ми изпадна добра оферта , но сега ме е малко яд , защото ми се щеше да я напраа по рашляпана !
                                Last edited by leketo84; d.m.y г., 18:40.
                                Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Working...
                                X